HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Problem

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Tiago Malafaya
Racing Legend
avatar

Number of posts : 3384
Age : 41
Location : Porto, Portugal
Registration date : 2008-10-05

PostSubject: Problem   Tue 8 Jun - 0:05

Can anybody help me solving this issue with GTP and win7, please?

_________________
Back to top Go down
Antoine de Mautor
League Owner
avatar

Number of posts : 3608
Age : 30
Location : Nantes, France
Registration date : 2008-09-09

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 0:57

Do you have an XP partition on your computer? Sounds to me like the easiest solution, but have you tried this as well :

http://srmz.net/index.php?showtopic=4689 Question

_________________
Back to top Go down
http://files.historicsimracing.org/
Tiago Malafaya
Racing Legend
avatar

Number of posts : 3384
Age : 41
Location : Porto, Portugal
Registration date : 2008-10-05

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 1:34

Don't have a XP partition.

I tried that solution, it's not really a DEP problem (Data execution preventer for older games, dangerous files and stuff)
If I try to launch through GTP_nocd_launcher, it tests my graphics and then it keeps on the desktop.

I try trhough GTP day server, I enter the game directly to the connection screen; I host a TCP game but can't really drive because the "drive" button is grey and if try to go back to the main menu the game closes to desktop scratch

_________________
Back to top Go down
Antoine de Mautor
League Owner
avatar

Number of posts : 3608
Age : 30
Location : Nantes, France
Registration date : 2008-09-09

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 1:59

It's weird that it's testing your graphics everytime, it should only do that once.

Have you run the graphic setup thing before launching GTP? Is NR2003 running?

_________________
Back to top Go down
http://files.historicsimracing.org/
Antoine de Mautor
League Owner
avatar

Number of posts : 3608
Age : 30
Location : Nantes, France
Registration date : 2008-09-09

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 2:07

Maybe the no-cd stuff is the issue, read that :

Quote :
OK. If you want the GTP to run with a NOCD then
You have to start precisely with the Vista/W7 Command Prompt C:WindowsSystem32cmd.exe AS AN ADMINISTRATOR (rightklick).
Dont use some of the others cmd.exe

And then enter the folloving command
bcdedit.exe /set nx AlwaysOff

Thats all. Now even good old GTP runs happily with only the NOCD gtp_launcher.exe used.

But the downside is that now DEP is disabled for all processes.
And if you believe (I dont:-) that DEP is such an urgent part of the system, then you can activate DEP after running GTP by entering:
bcdedit.exe /set nx AlwaysOn

In the ideal world it should be possible to to just ad TMP.exe to the DEP exception list (UAC menu), but it isnt that easy.
The reason is because DEP is applied to an entire process. Ie all the sub processes the original (TMP.)exe starts.
And that means that the right way to do this would be to use Windows Task Manager to check all the processes that is started by TMP.exe,
and then use the DEP exception list to set DEP off for ONLY these processes.

_________________
Back to top Go down
http://files.historicsimracing.org/
Tiago Malafaya
Racing Legend
avatar

Number of posts : 3384
Age : 41
Location : Porto, Portugal
Registration date : 2008-10-05

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 2:23

I already tried that and the problem persists. Maybe I have the wrong no cd-launcher. I really can't tell....

_________________
Back to top Go down
Tiago Malafaya
Racing Legend
avatar

Number of posts : 3384
Age : 41
Location : Porto, Portugal
Registration date : 2008-10-05

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 2:31

Managed to get there..... I must play in windowed mode, but now everytime I press the "Drive" button the game crashes to desktop.................. Man, this is hard

_________________
Back to top Go down
Antoine de Mautor
League Owner
avatar

Number of posts : 3608
Age : 30
Location : Nantes, France
Registration date : 2008-09-09

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 2:35

is this the no-cd you're using? ftp://91.121.135.76/NR2003/gtp_launcher_NoCd.exe

_________________
Back to top Go down
http://files.historicsimracing.org/
Sanjin Haler
Club Driver
avatar

Number of posts : 140
Age : 36
Location : Rijeka, Croatia
Registration date : 2010-02-18

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 3:20

CTD.
Try fresh install of nr2k3 and dont run game,upgrade , and than install gtp.

realy not shure .

_________________
Sanjin Haler
vMaxCruo
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com
Back to top Go down
Tiago Malafaya
Racing Legend
avatar

Number of posts : 3384
Age : 41
Location : Porto, Portugal
Registration date : 2008-10-05

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 3:35

Antoine de Mautor wrote:
is this the no-cd you're using? ftp://91.121.135.76/NR2003/gtp_launcher_NoCd.exe

I'm using the one Gui gave me some time ago

Sanjin: That is not going to work probably because I've never ran the original Nr2k3 game; I installed it, patched it to 1.2 and installed GTP

This must be some graphical issue in my opinion

_________________
Back to top Go down
Carlo Pozzi
Pro Driver
avatar

Number of posts : 805
Age : 26
Location : Milan, Italy
Registration date : 2009-11-29

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 3:48

I think i had the same problem when i installed it some time ago , the game kept crashing when i pressed "DRIVE", if i remember well it was something related to the audio configuration.

For example try to disable "3D Audio" and enable "Sound"
Back to top Go down
Tiago Malafaya
Racing Legend
avatar

Number of posts : 3384
Age : 41
Location : Porto, Portugal
Registration date : 2008-10-05

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 3:55

Already tried with the sound, I even unchecked the "enable sound" to test. No good Mad

_________________
Back to top Go down
Guillaume Siebert
League Owner
avatar

Number of posts : 13567
Age : 31
Location : Paris, France
Registration date : 2008-09-09

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 4:08

Maybe try to run the game in Windows XP compatibility mode ?

_________________
Back to top Go down
Tiago Malafaya
Racing Legend
avatar

Number of posts : 3384
Age : 41
Location : Porto, Portugal
Registration date : 2008-10-05

PostSubject: Re: Problem   Tue 8 Jun - 4:51

Damn, now it doesn't do anything......... I click anything and it clicks and does nothing..... Starting to get pissed

_________________
Back to top Go down
Stewart Amos
Club Driver
avatar

Number of posts : 102
Age : 63
Location : Sydney, Australia
Registration date : 2009-08-24

PostSubject: Re: Problem   Wed 9 Jun - 0:16

This is Only a suggestion, but like the Sound Issues,..there can often be very strange problems, when the program incorrectly configures the Amount of Graphics card Memory.

Perhaps Try setting it to something low, like say 128m and set to 16 bit.
The Game should start,..hopefully.

Then Re Run the Config utility and even set the Graphics memory to the correct size if it doesn't re configure correctly, make sure it is at the correct Bit depth etc and try again.

I had some very odd issues happening that was related to an incorrect Graphics memory.

Worth trying.

Smile
Back to top Go down
Tiago Malafaya
Racing Legend
avatar

Number of posts : 3384
Age : 41
Location : Porto, Portugal
Registration date : 2008-10-05

PostSubject: Re: Problem   Wed 9 Jun - 0:22

Thanks Stewart, I'll try that :top:

_________________
Back to top Go down
Tiago Malafaya
Racing Legend
avatar

Number of posts : 3384
Age : 41
Location : Porto, Portugal
Registration date : 2008-10-05

PostSubject: Re: Problem   Wed 9 Jun - 7:36

I'm giving up, Can't make it work by any means....... Sorry Antoine Mad

_________________
Back to top Go down
Sanjin Haler
Club Driver
avatar

Number of posts : 140
Age : 36
Location : Rijeka, Croatia
Registration date : 2010-02-18

PostSubject: Re: Problem   Thu 10 Jun - 3:33

Tiago Malafaya wrote:
I'm giving up, Can't make it work by any means....... Sorry Antoine Mad

Sorry to You. Cos we dont know how to fix it.

My is not original to.

But I only try at xp.

_________________
Sanjin Haler
vMaxCruo
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com
Back to top Go down
Antoine de Mautor
League Owner
avatar

Number of posts : 3608
Age : 30
Location : Nantes, France
Registration date : 2008-09-09

PostSubject: Re: Problem   Thu 10 Jun - 3:36

Yeah, a real shame... Crying or Very sad Installing an XP Partition on your computer seems to me like the only solution, but I have no idea on how to do that :doh:

_________________
Back to top Go down
http://files.historicsimracing.org/
Gianluca Desposito
Racing Legend
avatar

Number of posts : 1281
Age : 42
Location : Naples Italy
Registration date : 2009-09-15

PostSubject: Re: Problem   Sun 13 Jun - 0:39

Another Fucking errors!!! Mad
After the microsoft upgrades :grrr:

Back to top Go down
Thomas Cazorla
Pro Driver
avatar

Number of posts : 858
Age : 41
Location : Earth Planet, Universe
Registration date : 2008-11-17

PostSubject: Re: Problem   Sun 13 Jun - 1:16

Gianluca Desposito wrote:
Another Fucking errors!!! Mad
After the microsoft upgrades :grrr:


Hardware problem Suspect
http://www.google.fr/search?as_q=0x00000000+memory&hl=fr&tbs=lr%3Alang_1en&num=10&btnG=Recherche+Google&as_epq=&as_oq=&as_eq=&lr=lang_it&cr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=&as_rights=&safe=off

_________________
Back to top Go down
Gianluca Desposito
Racing Legend
avatar

Number of posts : 1281
Age : 42
Location : Naples Italy
Registration date : 2009-09-15

PostSubject: Re: Problem   Sun 13 Jun - 1:33

Recently my ATI card seems have problems... but with rfactor dont have problem and NS GTP too until some days... now i try to upgrade the ATI drivers...and eventually i try to restore a Point of same last days
Back to top Go down
Gianluca Desposito
Racing Legend
avatar

Number of posts : 1281
Age : 42
Location : Naples Italy
Registration date : 2009-09-15

PostSubject: Re: Problem   Tue 15 Jun - 23:21

Ok i had a new installation of the game.. an then it's ok .. the game go well... cheers
Now I need to learn to drive these cars
Back to top Go down
Frank Verplanken
League Owner
avatar

Number of posts : 11663
Age : 42
Location : Nice, France
Registration date : 2008-09-09

PostSubject: Re: Problem   Tue 15 Jun - 23:53

Great Gianluca, glad you didn't give up cheers !!
Back to top Go down
http://historicsimracing.org/en/index
Antoine de Mautor
League Owner
avatar

Number of posts : 3608
Age : 30
Location : Nantes, France
Registration date : 2008-09-09

PostSubject: Re: Problem   Wed 16 Jun - 0:15

That's sweet, see you in Mid-Ohio :top:

_________________
Back to top Go down
http://files.historicsimracing.org/
Sponsored content




PostSubject: Re: Problem   

Back to top Go down
 
Problem
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» SCM Music Player Problem
» Webmail problem
» Image hosting problem with Servimg
» Strange problem with HTML page...javascripts doesnt seem to load...
» Problem uploading photos to Servimg on mobile device

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Historic Simracing Organisation :: Archives :: 2010 :: 1991 IMSA-
Jump to: