HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Pedal problem.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Richard Coxon
Racing Legend
avatar

Number of posts : 11531
Age : 30
Location : Sheffield, England
Registration date : 2012-06-29

PostSubject: Pedal problem.   Mon 28 Jan 2013 - 0:56

Well i've had the pedals how long.....and the accelerator is squeaking like mad! Did the same with my previous wheel's pedals, Read in some places that a bit of WD40 spray does the job and stop the squeak, Would just like some other people's advice or what they did if they had a problem like this

_________________
Back to top Go down
Online
Alberto Ibañez
Racing Legend
avatar

Number of posts : 12489
Age : 45
Location : Valencia - Spain
Registration date : 2010-09-17

PostSubject: Re: Pedal problem.   Mon 28 Jan 2013 - 9:17

What pedals do you have? I have seen online instructions to fix Logitech Momo pedals, f.e., tell us what pedals you are using and maybe we know a fix

_________________
"There are two kind of oval racers, those who have hit the wall and those who will hit it" - Mario Andretti

Back to top Go down
Online
Richard Coxon
Racing Legend
avatar

Number of posts : 11531
Age : 30
Location : Sheffield, England
Registration date : 2012-06-29

PostSubject: Re: Pedal problem.   Mon 28 Jan 2013 - 10:46

They are from the Thrustmaster F458 italia. Silly me should have put that before! Searched google but couldn't find anything

_________________
Back to top Go down
Online
Franck Mercurio
Pro Driver
avatar

Number of posts : 701
Age : 50
Location : toulouse
Registration date : 2010-05-01

PostSubject: Re: Pedal problem.   Mon 28 Jan 2013 - 10:57

Technically you should use proper contact/switch/electrical cleaner. You can use WD40 etc. in an emergency but it's not recommended.

_________________

David PURLEY: décélération record -179.8G Le danger est réel, la peur est un choix!
Back to top Go down
http://67citron.free.fr/
Alberto Ibañez
Racing Legend
avatar

Number of posts : 12489
Age : 45
Location : Valencia - Spain
Registration date : 2010-09-17

PostSubject: Re: Pedal problem.   Mon 28 Jan 2013 - 11:08

I don't know anything about those pedals, but I periodically opened and cleaned my old TM ones and I think they will probably be similar. The noise comes most probably from the spring and the dust around it. You will need to open it, extract the spring and clean everything. Then use lube oil for metals, as long as you can be sure you will not be greasing the pot (I don't know how it's mounted inside). If the noise comes from the pot, then there are specific cleaners but I think opening the pot is a PITA and not worth it when you can get a replacement.

Here is a guide for Momo pedals, which are similar: http://web.axelero.hu/mozso/momo_e5.html

If you happen to need cleaning the pot, there are lots of videos showing how (Specially for music and stereo devices), like this one: http://www.youtube.com/watch?v=ukA8Qy-M4fY

Good luck What a Face

P.D. I do not recommend those magic "sprays" as they solve it short term but then usually create a bigger problem by chemically reacting with the dust and grease, etc, and creating a much stiffer and annoying crutch of dirt on the joints.

_________________
"There are two kind of oval racers, those who have hit the wall and those who will hit it" - Mario Andretti

Back to top Go down
Online
Richard Coxon
Racing Legend
avatar

Number of posts : 11531
Age : 30
Location : Sheffield, England
Registration date : 2012-06-29

PostSubject: Re: Pedal problem.   Mon 28 Jan 2013 - 11:24

Hmmm sounds complicated! Lol, if I open the pedals will it void the warranty? Hoping it will just be the springs, Can I use wd40 on those or should I buy something else? Any brands you recommend?
Bit nervous never done anything like this before!

Edit : Just seen your edit after I had posted, I'll stay away from the Wd40 then!

_________________
Back to top Go down
Online
Alberto Ibañez
Racing Legend
avatar

Number of posts : 12489
Age : 45
Location : Valencia - Spain
Registration date : 2010-09-17

PostSubject: Re: Pedal problem.   Mon 28 Jan 2013 - 11:36

Of course it will void warranty, but then again if they are under warranty what you should do first is ask the seller to fix it instead of doing it yourself

_________________
"There are two kind of oval racers, those who have hit the wall and those who will hit it" - Mario Andretti

Back to top Go down
Online
Richard Coxon
Racing Legend
avatar

Number of posts : 11531
Age : 30
Location : Sheffield, England
Registration date : 2012-06-29

PostSubject: Re: Pedal problem.   Mon 28 Jan 2013 - 12:03

Thought it would! Going to email thrustmaster see what they say, After all the pedals work but just squeak.

_________________
Back to top Go down
Online
Sponsored content




PostSubject: Re: Pedal problem.   

Back to top Go down
 
Pedal problem.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» SCM Music Player Problem
» Webmail problem
» Image hosting problem with Servimg
» Strange problem with HTML page...javascripts doesnt seem to load...
» Problem uploading photos to Servimg on mobile device

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Historic Simracing Organisation :: General Discussion :: Paddock-
Jump to: